Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

dinsdag 16 juli om 19:30 uur geven wij Woning kopen? De Gouden Tips

Gratis woning aankoop webinar

Gratis Online Aankooptraining

De Gouden Aankooptips

Weten hoe jij succesvol een woning koopt?

Onze aankoopexpert Korné Pot legt het jou uit in onze unieke online aankooptraining.

Volg de Gratis Training

Laat woningverkoper overdrachtsbelasting betalen

Bron: NRC Gepubliceerd: zaterdag 15 april 2017

Aan de politieke partijen aan de formatietafel in Den Haag wil ik voorstellen de overdrachtsbelasting bij het kopen van een woning voortaan door de verkoper te laten betalen. Die is al een paar jaar spekkoper.

Bovendien bestaat een groot deel van de mensen dat het eigen huis nu of de komende jaren in de verkoop doet, uit babyboomers die hun hypotheek al lang hebben afbetaald.

Zij kunnen de overdrachtsbelasting moeiteloos opbrengen, terwijl kopers er van oudsher financieel stevig van langs krijgen in Nederland. Bovenop de woningprijs komen de overdrachtsbelasting, notariskosten, kadasterkosten, plus de kosten voor hypotheekadvies, taxatierapport en bouwkundige inspectie.

De maximale hoogte van een hypotheeklening is 101 procent van de koopsom en wordt volgend jaar verder verlaagd naar 100 procent. Wie niet over eigen geld beschikt kan de financiering van een eigen woning met alle bijkomende kosten onder deze financiële voorwaarden niet rond krijgen.

Bijna alle politieke partijen hebben in hun verkiezingsprogramma’s voorstellen opgenomen om de instroom en doorstroom op de woningmarkt te verbeteren.

Overheveling van de twee procent overdrachtsbelasting is de meest eenvoudige stap denkbaar om de onderkant van de woningmarkt meer in beweging te krijgen en scheefwonen te verminderen.

Bovendien kan deze aanpassing zonder problemen of aanpassingen worden gerealiseerd. Een koper krijgt hierdoor meer lucht om succesvol de woningfinanciering voor elkaar te krijgen. Kleine moeite, groot effect.

Korné Pot

Terug naar het pers overzicht
Sluiten
Live chat - Online

Woningaanbod eerder dan Funda 

Met het PRE Funda aanbod heb jij op elke woning een voorsprong. Het werkt als volgt: Jij krijgt 100% van het nieuwste woningaanbod in jouw mailbox tot wel 48 uur voordat deze woningen online staan. Hiermee heb jij direct een grote voorsprong op andere woningzoekenden. Gebruik deze voorsprong goed. Plan direct een afspraak voor een bezichtiging. Daarna bepalen we samen het perfecte bod. Dit allemaal nog voordat de woning online of op Funda staat.

Vergroot je kans op een geaccepteerd bod

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Altijd de beste prijs voor jouw droomwoning

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet te veel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit te veel voor een woning. 

Online aankoopmakelaar Libero

Spreek een aankoopmakelaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,6
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 807 beoordelingen