Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

dinsdag 18 juni om 19:30 uur geven wij De 7 meest gemaakte fouten bij het kopen van een woning!

Gratis woning aankoop webinar

Gratis Online Aankooptraining

De Gouden Aankooptips

Weten hoe jij succesvol een woning koopt?

Onze aankoopexpert Korné Pot legt het jou uit in onze unieke online aankooptraining.

Volg de Gratis Training

Libero in de pers

De vastzittende huizenmarkt laat zich gelden op Open Huizen Dag. In 2014 stonden er - afgerond - 50.000 voordeuren open, nu, tien jaar later, zijn dat er 5000. Makelaars zien dat de gekte van eind jaren 90 weer is teruggekeerd op de woningmarkt: kopers vechten soms bijna letterlijk om een huis. Hoe sla je in deze oververhitte tijd dan toch je slag? Expert Korné Pot geeft zeven essentiële tips.

Waarom zijn woningen zo duur? zaterdag 6 april 2024 - Funx

Funx interviewt aankoopexpert Korné Pot van Libero Aankoop over de woningmarkt: waarom zijn woningen zo duur?

Als genomineerde tussen grote namen staan is één. Maar dan ook nog eens winnen. Makelaar Korné Pot uit Enschede werd met zijn kantoor Libero Aankoop verkozen tot beste merk op TikTok. Dat gebeurde gisteravond tijdens de Best Social Awards.

De naam van zijn bedrijf staat er toch maar mooi tussen. Tussen grote namen als Nederlandse Spoorwegen, KLM en Hema. Korné Pot uit Enschede is met zijn makelaarskantoor Libero Aankoop genomineerd in de categorie 'beste merk op TikTok' bij The Best Social Awards. Pot bereikt op TikTok een miljoenenpubliek. Door zogenoemde 'Fundaparels' onder de loep te nemen. Elke dag is er wel iets geks, opvallends of hilarisch te vinden op de woningverkoopsite.

TikTok-makelaar Korné: de woning in Sneek werd niet alleen het meest bekeken, maar ook uitgebreid besproken. Of nou ja, woning. Dat is nu net het punt. Het gebouw is op dit moment niet meer dan een betonnen blok, volgeklad met graffiti.

Korné Pot over de Geaubrug: "Dit is toch heel gaaf als je zo woont. Wat een uitstraling, strak toch? Droomwoning", zegt hij over de Geaubrug, terwijl hij de impressies laat zien. "Behalve één zeer belangrijk detail. Wat je net zag is: wat je ervan kan maken." En dus niet wat het nu is.

Is overbieden op een koopwoning nog nodig eind 2023? zondag 26 november 2023 - RTL Nieuws

Begin dit jaar stond de woningmarkt nog op zijn kop, stegen de verkoopprijzen flink en was overbieden de norm. Even daarna leek het erop dat de huizenmarkt zou afkoelen na maanden van prijsdalingen, maar niets is minder waar. “De markt is oververhit en wordt helaas steeds verhitter. Er wordt weer vaker overboden", aldus Korné Pot, eigenaar van één van de grootste aankoopmakelaars.

Met een paar drankjes op lijken de meest onnozele acties ineens de beste ideeën van de hele wereld. De rest van de wereld, en vaak vooral de gemeentes en de ANWB, zijn niet zo blij met deze dronken plannen. Inmiddels heeft menig studentenhuis een mooi verkeersbord als decoratie aan de muur hangen. Toch is er altijd baas boven baas, want deze huiseigenaar én de mensen in de reacties zijn wel heel ver uit de bocht gevlogen.

In de categorie 'opmerkelijke woningen die te koop staan op Funda' hebben we er weer eentje gevonden. Dit keer is het geen woning met een gekke badkamer of een vreemd schilderij op de slaapkamer. Nee. Ditmaal heeft de woning slaapkamers zónder entree.

Korné ontdekt opvallend voorwerp dat menig Nederlander in huis heeft vrijdag 20 oktober 2023 - The best social media

Korné bekijkt meerdere huizen op Funda en ontdekt ook een voorwerp dat bij opvallend veel Nederlanders in huis hangt…

TikTok-makelaar Korné Pot heeft dit koopje gespot en geeft je in zijn video een kleine rondleiding inclusief (hilarisch) commentaar. Hebben we wel meteen één kleine kanttekening: de kerktoren krijg je er dan weer niet bij.

Het blijft leuk om een kijkje te nemen in het huis van een ander. Libero Aankoop heeft weer een parel gevonden met een wel erg bijzondere logeerkamer.

Bewegen is gezond en heeft een positief effect op het functioneren. Maar hoe krijg je medewerkers aan het sporten op of tijdens werk? Deze HR-professionals en ondernemer vertellen hoe zij dat doen.

Deze merkwaardige Funda-advertentie zet je wereld volledig op z'n kop vrijdag 12 mei 2023 - The best social media

Op Funda staan soms de meest bizarre woningadvertenties. De één nog gekker dan de ander. Deze makelaar vond weer eens een pareltje van een Funda-advertentie dat nét anders is dan de gemiddelde woning in Nederland. Geloof ons: deze Funda-advertentie moet je zien. Ook wij zijn er een beetje ondersteboven van.

Korné Pot is dé Tiktok-sensatie van dit moment. Bekijk het interview van 1 Twente met Korné.

Deze plottwist in advertentie op Funda ziet Niemand aankomen vrijdag 21 april 2023 - The best social media

Op Funda komen we zo nu en dan bizarre woningadvertenties tegen. De één nog gekker dan de ander. Maar deze makelaar heeft nu wel écht een pareltje op Funda te pakken. Van buitenaf is er niets geks te zien aan het huis, maar als je door de voordeur stapt, gaat er een heel nieuwe wereld voor je open.

Interview met 'Social Media Sensatie' Korné Pot donderdag 6 april 2023 - SLAM

Op SLAM vertelt Korné over de woningmarkt en de vreemde en opmerkelijke woningen die je op Funda kunt vinden!

Lekker loeren, houden wij Hollanders van. En daar speelt het Instagram-account van ‘Libero Aankoop’ slim op in. TikTok-makelaar Korné Pot (40) gaat met zijn video’s zelfs viraal.

'Funda-Parel' in Amsterdam laat sterke indruk achter bij kijkers maandag 20 februari 2023 - The best social media

Online op zoek gaan naar een nieuw huis of kantoorpand is niet altijd makkelijk, maar gelukkig zitten er hier en daar ook wat pareltjes tussen. 

Makelaars hebben altijd mooie praatjes, maar dit bedoelen ze eigenlijk echt maandag 19 september 2022 - The best social media

Makelaars hebben altijd mooie praatjes, maar wat bedoelen ze nu eigenlijk écht? Daar krijg je antwoord op in dit artikel.

Als je je huis verkoopt, wil je er uiteraard snel van af en voor een goede prijs. Hoe zorg je ervoor dat je huis aantrekkelijk is tijdens de bezichtiging? NU.nl wint advies in bij verschillende deskundigen. "In deze markt wordt de presentatie weer belangrijker."

Met de krappe woningmarkt van nu is het extra moeilijk om met het budget dat je hebt je hele wensenlijst af te vinken. Experts weten dat veel huizenkopers het moeilijk vinden door de indeling of zelfs inrichting heen te kijken en de potentie te zien. Ze helpen een handje.

Bijna vier op de vijf huizen worden voor meer dan de vraagprijs verkocht en in heel Nederland staan de gegadigden in de rij. Verkoopmakelaars hebben het makkelijker dan ooit, klinkt het geregeld. "Als er een moment is om zelf een huis te verkopen, dan is dat nu", zegt aankoopmakelaar Korné Pot van Libero Aankoop. "In 2013 heb ik bij wijze van proef geprobeerd om het te doen, maar toen kwamen er maar drie reacties binnen en geen enkel bod. Tegenwoordig hoef je maar in je omgeving rond te vragen en er zijn al geïnteresseerden."

De vrijstelling van de overdrachtsbelasting voor jonge huizenkopers bij een woning tot 400.000 euro kan gesjoemel met de koopprijs in de hand werken. De verkoopprijs wordt dan onder de 4 ton gehouden en aangevuld met de verkoop van roerende zaken.

Na de jaarwisseling is de moeilijkheid om een woning te kopen extreem toegenomen, zegt Korné Pot van Libero Aankoop. Hij spreekt wekelijks honderden huizenkopers die een training volgen. ,,Vorig jaar was het nog uitzonderlijk dat deelnemers aan de training vaker dan tien keer achter het net hadden gevist. Inmiddels lijkt dat de standaard. Zo zien we ook dat kopers doorgaans ruim 10 procent of meer moeten overbieden om een kans te maken op een woning.”

Pot houdt ook bij hoeveel andere bieders er zijn op woningen. ,,Een aantal lager dan zeven komt vrijwel niet voor, maar we hebben ook klanten waarbij er 32 andere bieders waren. De markt was al oververhit, maar het wordt alleen maar erger. De politieke maatregelen lijken niet voldoende effect te hebben.”

Woningzoekenden leggen in de meeste gevallen meer geld neer voor de aankoop van een huis dan de vraagprijs. In de eerste twee maanden van het jaar heeft 62 procent van de potentiële huizenkopers de vraagprijs overboden, afgelopen jaar was dat nog 50 procent.

De afgelopen maanden was een eerste reactie op de nieuwe wetgeving al te voelen. "Tot 31 december zag je dat beleggers in groten getale hun slag probeerden te slaan", vertelt Korné Pot van Libero Aankoop.

Slagen in de oververhitte huizenmarkt dinsdag 20 oktober 2020 - EW Magazine

Wat doet een aankoopmakelaar en wat is zijn meerwaarde? EW legde zeven vragen over het kopen van een huis in een oververhitte huizenmarkt en vijf vragen over de aankoop­makelaar voor aan Hans André de la Porte (60) van de Vereniging Eigen Huis (VEH), Korné Pot (38), aankoopmakelaar en oprichter van aankoopmakelaars­kantoor Libero Aankoop, en aan Gérald Rensink (51) van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

De huizenmarkt ligt niet stil tijdens de coronacrisis. Het werk van aankoopmakelaars gaat door. Mogelijk is het de laatste weken zelfs drukker geworden voor aankoopmakelaars, omdat meer mensen een woning willen kopen met behulp van een aankoopmakelaar.

Voor veel groepen woningzoekenden zijn huizen de afgelopen jaren veel te duur geworden. Zou het niet goed zijn als de huizenmarkt afkoelt? Ja, zeggen deskundigen, maar als het gebeurt kan dat wel eens van korte duur zijn.

Het is nog nooit zo moeilijk geweest om een geschikte koopwoning te vinden, melden meerdere makelaarsverenigingen. Een koper heeft de keuze uit maximaal drie geschikte huizen en de kans dat een bod wordt geaccepteerd is slechts 10 procent. 

Het was een bijzondere voorstelling gisteravond, zegt Korné Pot. Voor het eerst bracht hij samen met Pascal Bleumink hun onlinetraining ‘Woning kopen? De gouden tips’ in het theater. Een toneelstuk met twee aankoopmakelaars, de perfecte personen om advies te vragen over de Open Huizen Dag van zaterdag.

Makelaars het theater in donderdag 3 oktober 2019 - 1Twente Radio

Makelaars het theater in

Woontips op bezoek bij Libero Aankoop zaterdag 25 november 2017 - RTL Woontips

Een woning kopen met deze gespannen woningmarkt, hoe doe je dat? RTL Woontips was op bezoek bij Libero Aankoop om antwoord te krijgen op deze brandende vraag.

Woningen blijken regelmatig kleiner dan aangegeven donderdag 16 november 2017 - BNR Nieuwsradio

Woningen blijken met enige regelmaat een kleinere oppervlakte te hebben dan aangegeven in de advertentie. Korné Pot vertelt over dit fenomeen op BNR Nieuwsradio.

Woningzoekenden bereid langer naar werk te reizen maandag 9 oktober 2017 - Metro

Uit een peiling van Libero Aankoop blijkt dat de huizenkoper steeds meer bereid is om verder van het werk af te gaan wonen, aangezien buiten de grote steden wonen goedkoper is. Mensen vinden het oké om maximaal 2 uur per dag van en naar hun woonplaats te reizen.

Uit een peiling van Libero Aankoop blijkt dat de huizenkoper steeds meer bereid is om verder van het werk af te gaan wonen. Reistijd tot maximaal 2 uur is aanvaardbaar. En als je dan reist, dan profiteer je van een behoorlijk financieel voordeel.

Verkopers doen steeds minder moeite om hun woning in goede staat te verkopen. Veel woningen staan met achterstallig onderhoud te koop, blijkt uit een enquête van Libero Aankoop.

Verkopers hebben lak aan huizenzoeker donderdag 27 juli 2017 - De Telegraaf

Verkopers doen weinig moeite om hun woning op te knappen voordat ze het in de verkoop zetten. Een frustratiepunt bij vele potentiële woningkopers.

Ontzie de koper van een huis dinsdag 25 april 2017 - Blendle.com / het AD

Korné Pot vindt dat de verkoper van een huis de overdrachtsbelasting zou moeten betalen in plaats van de koper.

Meer lucht voor koper door overdrachtsbelasting door verkoper te laten betalen. Een voorstel door Korné Pot richting de politiek.

Wanneer je je woning wilt verkopen moet je geen appeltaart bakken. 50% van de mensen vindt een kook- of rooklucht een afknapper.

8 Videoformats voor makelaars maandag 3 april 2017 - Vastgoed

Gebruik van online media door Libero Aankoop

Libero Aankoop over aankoopstress en de Open Huizen Dag bij BNR Nieuwsradio

Hond Max is slecht voor de verkoop van je huis vrijdag 31 maart 2017 - Metronieuws.nl

Wie zijn huis wil verkopen kan er maar beter voor zorgen dat de huisdieren buitenshuis verblijven bij een bezichtiging. Dieren, sigarettenrook en etenslucht (ook geen appeltaart!) zijn de grootste afknappers voor huizenkopers. En vergeet je tijgerslip aan de waslijn niet.

'Haal die tijgerslip even van de waslijn' dinsdag 28 maart 2017 - De Telegraaf

Bijna 20.000 woningen zijn aangemeld voor de NVM Open Huizen Dag, waar huizenzoekers (of gewoon gezellige gluurders) hun ogen de kost kunnen geven. Of hun neus, want volgens onderzoek zit de afknapper steeds vaker in geurtjes.

'Bak geen appeltaart in huis' dinsdag 28 maart 2017 - De Gooi- en Eemlander

Een zonnige zaterdag: een perfecte dag om verliefd te worden op een huis waar je al je eigen katten rond kan zien stappen en de geur van warme appeltaart je tegemoet komt waaien. Alleen: het ruiken van de kat of de parkiet van de huidige bewoner is een afknapper.

Bijna 20.000 huizen zijn aangemeld voor de NVM Open Huizen Dag op 1 april. Volgens Korné Pot, schrijver van het boek Woning Kopen?, hoef je tegenwoordig geen geurende appeltaart in je te koop staande huis hebben staan.

'Bak geen appeltaart in huis' dinsdag 28 maart 2017 - Noordhollands Dagblad

Met een stralend weekeinde in het vooruitzicht is het mogelijk om een dagje strand te plannen. Maar ook een lekker middagje huizen kijken behoort tot de opties. Twintigduizend woningen zijn aangemeld voor de NVM Open Huizen Dag, waar huizenzoekers (of gewoon gezellige gluurders) hun ogen de kost kunnen geven.

Internettraining waarschuwt voor 'trucs' makelaars dinsdag 3 januari 2017 - Tubantia

Interview met Korné Pot over de gratis training voor het aankopen van een woning.

De Onderhandelmakelaar bij BNR Nieuws Radio dinsdag 27 december 2016 - BNR

Interview met Korne Pot over de aankoopcursus van De Onderhandelmakelaar

Makelaar doet er goed aan één heer te dienen vrijdag 23 december 2016 - AD

Een artikel in het AD over dubbele belangen bij makelaars

De 7 meest gemaakte fouten door huizenkopers donderdag 22 december 2016 - De Telegraaf

In tijdens als deze, waar de woningmarkt erg krap is, nemen huizenkopers vaak overhaaste beslissingen. Hierbij worden regelmatig dezelfde fouten gemaakt.

Gekte op de huizenmarkt: binnen 10 minuten een bod zaterdag 29 oktober 2016 - Elsevier

Uitgebreid artikel over de overspannen woningmarkt eind 2016 in Nederland.

Kopen in je eentje is niet eng dinsdag 3 mei 2016 - nrc.next

Artikel in NRC next over het inschakelen van een aankoopmakelaar, waarbij Korné Pot van De Onderhandelmakelaar ook aan het woord komt.

De makelaar mag thuis blijven dinsdag 3 mei 2016 - NRC Handelsblad

Artikel in NRC Handelsblad over het inschakelen van een aankoopmakelaar, waarbij Korné Pot van De Onderhandelmakelaar ook aan het woord komt.

'Makelaar leidt je om de tuin' maandag 4 april 2016 - Editie NL

Korné Pot van De Onderhandelmakelaar vertelt in Editie NL over de vertaling van makelaarstaal. Negatieve dingen worden verpakt in mooie termen.

Kijken en nog eens kijken vrijdag 1 april 2016 - De Telegraaf

37.000 huizen doen op 2 april mee aan de Open Huizen Dag. Woningzoekers kunnen geheel vrijblijvend woningen bezichtigen. Koper én verkoper spreken over hun ervaringen in de huidige woningmarkt.

Interview door RTV NH met Korné Pot (De Onderhandelmakelaar) over makelaarsjargon.

De Onderhandelmakelaar over makelaarsjargon vrijdag 1 april 2016 - Qmusic

Op Qmusic zijn de voorbeelden van makelaarsjargon zoals aangegeven door De Onderhandelmakelaar kort behandeld.

Wat betekent makelaarsjargon nu echt? donderdag 31 maart 2016 - De Telegraaf

Makelaarsjargon, wat bedoelen makelaars nu echt met de omschrijvingen bij woningen? Lees de top10 hier.

Wat een makelaar zegt, en wat ie bedoelt. Een top 10 van meest gebruikte makelaarstermen.

'Vrouwen betalen sneller de vraagprijs voor een huis' dinsdag 8 maart 2016 - Financieel Dagblad

Vrouwen zijn sneller geneigd om de vraagprijs te betalen dan mannen. Mannen gaan voor het onderste uit de kan terwijl vrouwen meer als doel hebben dat de koop door gaat. Artikel in Financiel Dagblad n.a.v. interview met Korné Pot van de Onderhandelmakelaar.

Nieuwe woning wordt te duur gekocht vrijdag 15 januari 2016 - Metro

Door de huizenmarktcrisis lijken potentiële huizenkopers het onderhandelen te zijn verleerd. Nu de woningmarkt zich herstelt, neemt de druk om te onderhandelen weer toe. Toch weten kopers momenteel steeds minder het onderste uit de kan te halen.

Aankoopmakelaar Onderhandelmakelaar donderdag 1 oktober 2015 - Sprout

Kort stukje over de Onderhandelmakelaar, wie zijn ze en wat doen ze?

Aankoopmakelaar van het jaar verkiezing 2014. maandag 1 december 2014 - Vastgoed

Coverartikel in bekendste makelaarsblad van NL: Aankoopmakelaar van het jaar 2014

Creatieve huizen-verkoop woensdag 1 oktober 2014 - Telegraaf

Gratis te volgen online webinar van de Onderhandelmakelaar.

De virtuele makelaar doet het anders vrijdag 20 juni 2014 - De Twentsche Courant Tubantia

De onderhandelmakelaar biedt gratis webinar aan voor wie wel wat hulp en advies kan gebruiken bij het kopen van een woning.

Onderhandelmakelaar RTL 4 zaterdag 12 januari 2013 - RTL 4

Een kort filmpje over hoe de onderhandelmakelaar werkt

Juist nu kopen, of toch even wachten? vrijdag 14 december 2012 - Het Parool

Het aanschaffen van een woning met hulp van een onderhandelmakelaar

Onderhandelmakelaar sleept er het meest uit dinsdag 1 november 2011 - Vastgoed

De onderhandelaar werkte jarenlang als freelance journalist voor de Volkskrant waarna hij als beëdigd makelaar twee kantoren bezat. Sinds 1998 werkt hij enkel als aankoopmakelaar. Hij was de eerste die werkte op basis van prestatietarief.

Sluiten
Live chat - Online

Woningaanbod eerder dan Funda 

Met het PRE Funda aanbod heb jij op elke woning een voorsprong. Het werkt als volgt: Jij krijgt 100% van het nieuwste woningaanbod in jouw mailbox tot wel 48 uur voordat deze woningen online staan. Hiermee heb jij direct een grote voorsprong op andere woningzoekenden. Gebruik deze voorsprong goed. Plan direct een afspraak voor een bezichtiging. Daarna bepalen we samen het perfecte bod. Dit allemaal nog voordat de woning online of op Funda staat.

Vergroot je kans op een geaccepteerd bod

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Altijd de beste prijs voor jouw droomwoning

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet te veel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit te veel voor een woning. 

Online aankoopmakelaar Libero

Spreek een aankoopmakelaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 802 beoordelingen