Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

dinsdag 18 juni om 19:30 uur geven wij De 7 meest gemaakte fouten bij het kopen van een woning!

Gratis woning aankoop webinar

Gratis Online Aankooptraining

De Gouden Aankooptips

Weten hoe jij succesvol een woning koopt?

Onze aankoopexpert Korné Pot legt het jou uit in onze unieke online aankooptraining.

Volg de Gratis Training

Makelaar Korné scoort met 'Fundaparels': Bedrijf genomineerd als beste merk op TikTok

Bron: NOS.nl Gepubliceerd: zaterdag 13 januari 2024

De naam van zijn bedrijf staat er toch maar mooi tussen. Tussen grote namen als Nederlandse Spoorwegen, KLM en Hema. Korné Pot uit Enschede is met zijn makelaarskantoor Libero Aankoop genomineerd in de categorie 'beste merk op TikTok' bij The Best Social Awards. Pot bereikt op TikTok een miljoenenpubliek. Door zogenoemde 'Fundaparels' onder de loep te nemen. Elke dag is er wel iets geks, opvallends of hilarisch te vinden op de woningverkoopsite.

Wie regelmatig op TikTok zit, is zijn video's vast wel eens tegengekomen. Als Korné Pot uit Enschede iets opvallends tegenkomt op woningverkoopsite Funda maakt hij er een video van voor zijn kanaal. Over het meest bizarre logeerbed, bijvoorbeeld, dat hij ooit op Funda tegenkwam, over een FEBO-muur in de keuken, over een woonboot van acht miljoen euro of over de creatieve teksten van makelaars die heel erg hun best doen om de aangeboden woning zo positief mogelijk voor het voetlicht te brengen.

Nominatie

De driehonderd video's die hij vorig jaar plaatste op TikTok leverden 100.000.000 views op. Gemiddeld bereikt een video van Pot dus ruim 300.000 mensen. De jury kan de video's van Pot wel waarderen. "Droog, sarcastisch, flauw of hilarisch. Hoe je het ook wil noemen: aan humor geen gebrek in de TikToks van Libero Aankoop."

Hij begon er mee in 2022 nadat hij in contact kwam met een ondernemer die veel deed op TikTok. Eerst richtte hij zich nog enkel op de wonderlijke teksten die verkoopmakelaars regelmatig plaatsen bij de woningen die ze aanbieden.

Maar later verlegde hij zijn aandacht ook naar opvallende foto's. Het duurde niet lang voor het aansloeg. "Dat is het mooie van TikTok. Het gaat om de video. Ook als je niet veel volgers hebt, kun je ook scoren. Zolang de video die je plaatst maar goed is." Het duurde niet lang voor het account van Pot ontplofte. Zijn volgers tippen hem ook regelmatig als ze een Fundaparel langs zien komen.

Beste video

Dat mensen het leuk vinden, blijkt wel uit het aantal views dat zijn TikToks het afgelopen jaar haalden. 100.000.000 in totaal. Dat zijn een boel nullen. De best scorende video ging over kookeilanden. Bijna niemand zet immers meer een keuken in zijn huis zonder kookeiland. Ook als dat eigenlijk helemaal niet kan, ziet Pot op veel foto's die hij op Funda tegenkomt. "De best scorende video was de top 13 kansloze kookeilanden. In sommige keukens zijn die kookeilanden zo groot dat het helemaal niet past. Die video is wel heel erg lekker gegaan. Die is alleen al op TikTok 1,7 miljoen keer bekeken."

Korné Pot en zijn team houden zich met hun kantoor enkel bezig met het aankopen van woningen. Verkopen doen ze niet, gaat ook niet gebeuren. Volgens Pot onderschatten veel mensen het nut van een aankoopmakelaar bij het kopen van een huis, terwijl bij de verkoop van een woning vrijwel altijd een verkoopmakelaar in de hand wordt genomen. "Die doet dan ook de aankoop van de woning voor de klant die hij net heeft geholpen bij een woningverkoop." Terwijl het volgens Pot eigenlijk niet iets is wat je er als makelaar even bij doet, een woningaankoop. Het is een vak apart, wat Pot betreft.

 

Het levert ons een boel klanten op

Korné Pot, Libero Aankoop


Dat geldt ook voor het neerzetten van je bedrijf op social media. Pot ziet dat bedrijven het nog wel eens lastig vinden, zichzelf presenteren via een platform als TikTok. "Bedrijven vinden het moeilijk om een commerciële boodschap naar buiten te brengen. Wat ik doe op TikTok past bij ons bedrijf. Mensen associëren ons direct met de aankoop van woningen. En ze vinden het leuk. Het levert ons ook een boel klanten op."

Winkansen?

Op 1 februari wordt bekend wie winnaar wordt in de categorie 'beste merk op TikTok'. Pot heeft niet de minste concurrenten. Hij moet opboksen tegen Hema, NS en KLM. Grote, traditionele merken. Of hij kans heeft om te winnen? Pot kan het moeilijk inschatten. Vereerd is hij wel dat zijn bedrijf er tussen staat.

Maar winnen? "Het ligt er heel erg aan hoe de jury ons gaat beoordelen. "Het succes van de video's zou in ons voordeel kunnen werken, maar we zijn minder divers als het gaat om de soort TikToks die we maken." Dan zit er bij die andere merken toch wat meer variatie in. Pot kan niet veel anders doen dan in spanning afwachten. "Het is wel heel vet dat je tussen dit soort grote namen staat."

Terug naar het pers overzicht
Sluiten
Live chat - Online

Woningaanbod eerder dan Funda 

Met het PRE Funda aanbod heb jij op elke woning een voorsprong. Het werkt als volgt: Jij krijgt 100% van het nieuwste woningaanbod in jouw mailbox tot wel 48 uur voordat deze woningen online staan. Hiermee heb jij direct een grote voorsprong op andere woningzoekenden. Gebruik deze voorsprong goed. Plan direct een afspraak voor een bezichtiging. Daarna bepalen we samen het perfecte bod. Dit allemaal nog voordat de woning online of op Funda staat.

Vergroot je kans op een geaccepteerd bod

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Altijd de beste prijs voor jouw droomwoning

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet te veel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit te veel voor een woning. 

Online aankoopmakelaar Libero

Spreek een aankoopmakelaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 802 beoordelingen