Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

maandag 27 mei om 19:30 uur geven wij De 7 meest gemaakte fouten bij het kopen van een woning!

Gratis woning aankoop webinar

Gratis Online Aankooptraining

De Gouden Aankooptips

Weten hoe jij succesvol een woning koopt?

Onze aankoopexpert Korné Pot legt het jou uit in onze unieke online aankooptraining.

Volg de Gratis Training

Zorgwekkende ontwikkeling: Meer woningen met gebreken te koop gezet

Bron: Vastgoed Journaal Gepubliceerd: vrijdag 28 juli 2017

Het aantal woningen dat met achterstallig onderhoud te koop wordt aangeboden stijgt. Dit blijkt uit een steekproef bij bouwkundig ingenieursbureaus door aankoopmakelaar Libero Aankoop.

Vaker dan voor de crisis worden zichtbare gebreken geconstateerd, met name verouderd schilderwerk, slecht onderhouden houtwerk en scheuren in gevels en binnenmuren. Uit een enquête van Libero Aankoop onder 647 huizenkopers blijkt dat een grote meerderheid (75%) van hen momenteel bang is een huis te kopen met verborgen gebreken. "Dat verkopers denken dat ze alles kunnen maken, is onder kopers een wijdverspreide opvatting," aldus aankoopmakelaar Pascal Bleumink.

Kat in de zak
Van de ondervraagde huizenkopers zegt een overgrote meerderheid (76%) ondanks de schaarste kritisch te blijven bij huizenbezichtigingen uit angst een kat in de zak te kopen. Op de vraag of de kans daarop momenteel groot is, antwoordt 75% van de ondervraagden bevestigend. Van dit percentage vindt 43% dat verkopers 'alles kunnen maken' en dat (andere) kopers niet kritisch zijn. Ook gelooft 32% dat het risico op verborgen gebreken alleen maar toeneemt naarmate de huizengekte voortduurt.

Verkopers doen minder moeite
Bouwkundige ingenieursbureaus zien nog geen toename van verborgen gebreken bij huizen die te koop staan, blijkt uit de steekproef van Libero Aankoop. Wat hen wel opvalt is dat verkopers opvallend minder moeite doen hun woning op te knappen voordat deze op de markt wordt gezet. "Kennelijk vanuit de overtuiging dat hun huis de vraagprijs toch wel opbrengt. Daardoor wordt minder moeite geaan om schilderwerk bij te werken of houtwerk te behandelen," vertelt Bleumink. "Ook scheuren in gevels en binnenmuren komen vaker voor."

Bouwkundige keuring
De krapte op de woningmarkt dwingt kopers in veel steden om snel te bieden op een huis. Hierdoor wordt steeds vaker een bouwkundige keuring achterwege gelaten. Een groot risico. Bleumink: "Een verborgen gebrek over het hoofd zien kan al gauw tienduizenden euro's kosten. In geval van houtrot of houtworm kan het zelfs oplopen tot bedragen rond een ton."

 

Terug naar het pers overzicht
Sluiten
Live chat - Online

Woningaanbod eerder dan Funda 

Met het PRE Funda aanbod heb jij op elke woning een voorsprong. Het werkt als volgt: Jij krijgt 100% van het nieuwste woningaanbod in jouw mailbox tot wel 48 uur voordat deze woningen online staan. Hiermee heb jij direct een grote voorsprong op andere woningzoekenden. Gebruik deze voorsprong goed. Plan direct een afspraak voor een bezichtiging. Daarna bepalen we samen het perfecte bod. Dit allemaal nog voordat de woning online of op Funda staat.

Vergroot je kans op een geaccepteerd bod

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Altijd de beste prijs voor jouw droomwoning

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet te veel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit te veel voor een woning. 

Online aankoopmakelaar Libero

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Nu bereikbaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 801 beoordelingen