Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

dinsdag 16 juli om 19:30 uur geven wij Woning kopen? De Gouden Tips

Gratis woning aankoop webinar

Gratis Online Aankooptraining

De Gouden Aankooptips

Weten hoe jij succesvol een woning koopt?

Onze aankoopexpert Korné Pot legt het jou uit in onze unieke online aankooptraining.

Volg de Gratis Training

Kijken en nog eens kijken

Bron: De Telegraaf Gepubliceerd: vrijdag 1 april 2016

Woningmarkt

Een jaar staat haar woning nu te koop. De eengezinswoning van Lenie Evers in Arnhem doet voor de tweede keer mee aan de Open Huizen Dag, en ze hoopt ’haar paleisje’ nu toch echt kwijt te raken. „Mijn droomhuis is nog steeds op de markt, maar hoe lang nog?” vraagt ze zich af. „Na een maand was het eigenlijk al verkocht, maar de koper kreeg de financiering niet rond. Vervelend voor mij, én lastig voor hen. Sindsdien is het rustig...” Speciale voorbereidingen treft ze niet. „Een huis moet zichzelf verkopen.” Lachend: „Ik ga geen taart bakken.”

En dat terwijl haar eigen makelaar, Wilfred Puntman, toch vasthoudt aan het naar de oppas sturen van huisdieren en de ’ouderwetse taartentruc’. „Vrijwel niemand zal tijdens zo’n eerste bezichtiging een huis kopen”, legt hij uit. „De kunst is om kijkers zo lang mogelijk geïnteresseerd te houden in de woning. Een een kopje koffie met iets lekkers kan daar nou eenmaal bij helpen.”

Volgens Puntman, die de titel ’beste makelaar van 2015’ verkreeg, bezoeken potentiële huizenkopers hun beoogde aanschaf steeds vaker meerdere keren. „Eerst met de partner of het gezin, een tweede keer met een makelaar en een derde keer met de rest van de familie of zelfs een bouwkundig expert. Dat is, sinds de crisis op de huizenmarkt langzaam verdwijnt, een opvallende ontwikkeling. Daarvoor werd er veel vaker binnen een half uur een huis gekocht. Die impulsiviteit is er echt uit.”

Dat de crisis op de woningmarkt goeddeels voorbij is moet er, samen met het verwachte aangename lenteweer, voor zorgen dat de deuren worden platgelopen bij de 37.000 woningen die deelnemen aan de Open Huizen Dag. Het is de eerste keer dat het aantal woningen dat zonder afspraak te bezichtigen is, onder de 40.000 zakt. Volgens NVM heeft dat te maken met het teruglopende aanbod: veel woningen die anders zouden hebben deelgenomen, zijn al verkocht. NVM-makelaar Puntman denkt dat ook ’de nieuwigheid eraf is’. Het aantal te koop staande huizen dat deelneemt aan de Open Huizen Dag ligt al jaren rond de dertig procent.

De kans bestaat dat de bezichtigers les hebben gekregen van onderhandelmakelaar Korne Pot, die het boek Woning kopen? De gouden tips schreef. „Die meerdere bezichtigingen zijn goed, maar plan ze ook op verschillende dagdelen”, adviseert hij iedereen bij zijn vijf kwartier durende ’webinair’, die regelmatig honderden kijkers trekt. „Kijk ’s middags, hoe de zon valt, maar kom ook vooral een keer ’s avonds langs om te kijken of er geen hangjeugd is, en of je de auto wel een beetje kwijt kunt. Het ligt voor de hand, maar veel mensen vergeten het als ze verliefd worden op dat leuke erkertje of in katzwijm vallen voor een tuin op het zuiden.”

Pot spreekt uit ervaring, want ook bij zijn eerste koopwoning ging er veel mis. „Ik had er een goed gevoel over, maar vanaf het moment dat het bankstel stond, kwam ik erachter dat ik over veel dingen niet had nagedacht bij de aanschaf. Een paar keer extra nadenken kan zo veel schelen.”

Een veelgemaakte fout is volgens Pot ook dat onervaren huizenkopers gaan onderhandelen met een makelaar die jarenlang heeft gestudeerd voor zijn vak. „Dan ben je als huizenkoper een amateurvoetballer die een eredivisiespeler door de benen wil spelen. Dat ga je niet winnen als je je niet goed voorbereidt.”

Wie zich in ieder geval goed heeft voorbereid is Raquel Huijgen, die woensdagavond een training volgde bij Korne Pot. „Mijn vriend en ik gaan ons eerste huis kopen”, glundert ze op de zolderkamer van haar schoonouders in Spijkenisse, waar het stel noodgedwongen woont. „We hebben een droomhuis op het oog, ook hier in de buurt, maar dat doet niet mee zaterdag. Dus gaan we andere huizen rondom ons beoogde paleisje bekijken.”

Ook om een beetje te oefenen, geeft de 25-jarige lachend toe. „Dat we een ongeveer weten hoe het in z’n werk gaat. Bij ons droomhuis kunnen we het maar één keer fout doen.”

Terug naar het pers overzicht
Sluiten
Live chat - Online

Woningaanbod eerder dan Funda 

Met het PRE Funda aanbod heb jij op elke woning een voorsprong. Het werkt als volgt: Jij krijgt 100% van het nieuwste woningaanbod in jouw mailbox tot wel 48 uur voordat deze woningen online staan. Hiermee heb jij direct een grote voorsprong op andere woningzoekenden. Gebruik deze voorsprong goed. Plan direct een afspraak voor een bezichtiging. Daarna bepalen we samen het perfecte bod. Dit allemaal nog voordat de woning online of op Funda staat.

Vergroot je kans op een geaccepteerd bod

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Altijd de beste prijs voor jouw droomwoning

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet te veel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit te veel voor een woning. 

Online aankoopmakelaar Libero

Spreek een aankoopmakelaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,6
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 807 beoordelingen