Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

maandag 27 mei om 19:30 uur geven wij De 7 meest gemaakte fouten bij het kopen van een woning!

Gratis woning aankoop webinar

Gratis Online Aankooptraining

De Gouden Aankooptips

Weten hoe jij succesvol een woning koopt?

Onze aankoopexpert Korné Pot legt het jou uit in onze unieke online aankooptraining.

Volg de Gratis Training

Bezichtiging? Met deze tips verkoop je je huis sneller

Bron: NU.nl Gepubliceerd: vrijdag 27 mei 2022

Als je je huis verkoopt, wil je er uiteraard snel van af en voor een goede prijs. Hoe zorg je ervoor dat je huis aantrekkelijk is tijdens de bezichtiging? NU.nl wint advies in bij verschillende deskundigen. "In deze markt wordt de presentatie weer belangrijker."

Dat het aantal bezichtigingen momenteel lijkt af te nemen, hoeft voor verkopers niet direct een zorg te zijn. "De woningen die instapklaar zijn, gaan nu nog steeds als hete broodjes over de toonbank", vertelt Korné Pot, aankoopmakelaar bij Libero.

"Maar je ziet de verkooptijd wel meer oplopen bij gedateerde huizen. In 2021 was er zelfs voor de grootste bouwval nog volop interesse, maar nu wordt de presentatie toch wel weer belangrijker."

Op dat vlak zijn er online uiteenlopende tips te vinden. Zo adviseert Funda om je muren wit te schilderen, om meer ruimtelijkheid te krijgen. Ook kan het handig zijn om één kast helemaal leeg te laten, zodat je daar vlak voor een bezichtiging nog rondslingerende spullen in kan wegstoppen. Maak je huis ook weer niet té leeg, want dat oogt het kil en klinisch.

Geef een realistisch beeld van je huis

Met een aantrekkelijke fotoserie lok je meer bezichtigingen uit, hoewel je ook daar niet te ver in moet willen gaan. Vastgoedfotograaf Edo Koch legt uit dat hij graag een realistisch beeld geeft. "Ik wil niet dat mensen teleurgesteld worden als ze een huis bezichtigen. Dat betekent niet dat ik geen groothoeklens gebruik. Het is niet altijd mogelijk om een stap achteruit te doen tijdens de fotografie, maar je wil wel de relevante informatie in één beeld vangen."

"Een föhn in de badkamer leg ik weg", vertelt Koch. "Kruimels of stof op een tafel verwijder ik met een doekje. Ik heb weleens een plant uit de tuin getrokken en binnen in een pot gezet. Als ik een foto maak, wil ik daarachter staan. Ik ga daar best ver in, maar ik heb geen tijd om het hele huis te stofzuigen."

Ben je bereid wat meer geld uit te geven aan de presentatie, dan kun je kiezen voor een video of 3D-tour. Op die manier zou je ook sneller de juiste koper kunnen vinden, legt Pot uit. "Je voorkomt dat je kijkers krijgt die de woning uiteindelijk toch niet willen. Dat soort middelen kunnen dus zeker helpen om de beste match met een koper te vinden."

Investeringen op het laatste moment

Voordat je aan een verkoop begint, kan het nog lonen om naar investeringen te kijken. "Een aanbouw, een pui en een dakkapel zijn de bekende voorbeelden", zegt makelaar en taxateur Evelien Ploegmakers. "Ook een extra kamer of meer vierkante meters zijn vanzelfsprekende pluspuntjes. Die investeringen betalen zichzelf bij verkoop terug. Maar duurzaamheid, zoals isolatie, blijft ook een belangrijk speerpunt. Dat is tegenwoordig niet meer weg te denken."

Zulke verbouwingen vergen tegenwoordig wel meer geduld, vertelt aankoopmakelaar Pot. "Het gaat niet zo snel meer als een paar jaar geleden. Je komt in een traject van minimaal een half jaar terecht, dus ik denk dat die keuze nu minder vaak wordt gemaakt. Het blijft vooral belangrijk dat je direct een goede prijs neerzet."

"Veel mensen laten verschillende makelaars langskomen en gaan dan graag af op de hoogste vraagprijs", legt Pot uit. "Terwijl dat vaak ook betekent dat die woning daardoor langer te koop staat. Het hoeft dus niet altijd de beste keuze te zijn."

 

Terug naar het pers overzicht
Sluiten
Live chat - Online

Woningaanbod eerder dan Funda 

Met het PRE Funda aanbod heb jij op elke woning een voorsprong. Het werkt als volgt: Jij krijgt 100% van het nieuwste woningaanbod in jouw mailbox tot wel 48 uur voordat deze woningen online staan. Hiermee heb jij direct een grote voorsprong op andere woningzoekenden. Gebruik deze voorsprong goed. Plan direct een afspraak voor een bezichtiging. Daarna bepalen we samen het perfecte bod. Dit allemaal nog voordat de woning online of op Funda staat.

Vergroot je kans op een geaccepteerd bod

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Altijd de beste prijs voor jouw droomwoning

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet te veel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit te veel voor een woning. 

Online aankoopmakelaar Libero

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Nu bereikbaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 801 beoordelingen