Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

dinsdag 18 juni om 19:30 uur geven wij De 7 meest gemaakte fouten bij het kopen van een woning!

Gratis woning aankoop webinar

Gratis Online Aankooptraining

De Gouden Aankooptips

Weten hoe jij succesvol een woning koopt?

Onze aankoopexpert Korné Pot legt het jou uit in onze unieke online aankooptraining.

Volg de Gratis Training

De drie belangrijkste tips voor bezoekers Open Huizen Dag

Bron: AD.nl Gepubliceerd: vrijdag 4 oktober 2019

Het was een bijzondere voorstelling gisteravond, zegt Korné Pot. Voor het eerst bracht hij samen met Pascal Bleumink hun onlinetraining ‘Woning kopen? De gouden tips’ in het theater. Een toneelstuk met twee aankoopmakelaars, de perfecte personen om advies te vragen over de Open Huizen Dag van zaterdag. 

Een ‘uitprobeersel’, noemt Korné Pot het bescheiden. ,,We hebben niet veel in het decor geïnvesteerd. Het leek ons gewoon leuk om bij wijze van uitzondering de training die we geven niet online te doen, maar op de planken te brengen. Met iets meer humor en muziek. We zijn daarvoor in Concordia geweest in Enschede, een prachtig theater.”

 

Hij vraagt het publiek ook bij onlinetrainingen naar het imago van makelaars. ,,Dat beeld is niet best. Ze worden gezien als gladjakkers. Meestal gaat het over de verkoopmakelaars. Aan aankoopmakelaars wordt niet snel gedacht. Als je geen aankoopmakelaar in de arm neemt, moet je het zo zien: jij bent een amateurvoetballer tegen een profspeler. Dus je kunt wel wat tips gebruiken.”

Al 100.000 mensen deden gratis de onlinetraining of lazen zijn boek over het onderhandelingsspel. Om het nu simpel te houden: de drie belangrijkste tips van Korné Pot en en zijn kompaan Pascal Bleumink.

1. Vaker langsgaan

Als je na een bezichtiging echt enthousiast bent over een woning, dan raden wij altijd aan om nog eens langs die woning te rijden, fietsen of lopen, alleen dan op een ander dagdeel. Als je bijvoorbeeld een woning alleen overdag ziet, dan kan je de lokale hangjongeren of bijvoorbeeld parkeerproblemen over het hoofd zien. Het is jammer om daar pas achter te komen als je de sleutel hebt ontvangen.

2. De waarom-vraag

Juist op Open Huizen Dag krijg je, in tegenstelling tot bij een normale bezichtiging, vaak de echte bewoner te spreken. Vraag waarom de woning te koop staat. Hier krijg je vrijwel altijd eerlijk antwoord op, en dit helpt je als koper om de verkoper in zijn kaart te kijken. Maak dus gebruik van deze unieke mogelijkheid aanstaande zaterdag.

3.  Bezoek méér huizen

Ga meerdere woningen bezichtigen, ook als je op basis van Funda twijfels hebt. Hoe meer woningen je ziet tijdens een bezichtiging, hoe beter je kan beoordelen wat jíj belangrijk vindt bij een woning. Het bekijken van meerdere woningen verscherpt je beoordelingsvermogen op het gebied van woningen.

Bonustip

In de huidige krappe huizenmarkt wordt zeker in de steden zeer regelmatig overboden (hoger bod dan de vraagprijs). Normaal gesproken zijn er naast jou ongeveer negen anderen die ook een bod uitbrengen. Als je dus een gemiddeld bod zou uitbrengen, heb jij 10 procent kans dat jouw bod wordt geaccepteerd. Laat je dus niet negatief beïnvloeden als je bod vijf keer op rij wordt geweigerd. Dat is nu eenmaal een gevolg van deze markt. 

Terug naar het pers overzicht
Sluiten
Live chat - Online

Woningaanbod eerder dan Funda 

Met het PRE Funda aanbod heb jij op elke woning een voorsprong. Het werkt als volgt: Jij krijgt 100% van het nieuwste woningaanbod in jouw mailbox tot wel 48 uur voordat deze woningen online staan. Hiermee heb jij direct een grote voorsprong op andere woningzoekenden. Gebruik deze voorsprong goed. Plan direct een afspraak voor een bezichtiging. Daarna bepalen we samen het perfecte bod. Dit allemaal nog voordat de woning online of op Funda staat.

Vergroot je kans op een geaccepteerd bod

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Altijd de beste prijs voor jouw droomwoning

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet te veel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit te veel voor een woning. 

Online aankoopmakelaar Libero

Spreek een aankoopmakelaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 802 beoordelingen